6. juuli 2008

sokitrikk, tolm ja pärlid

kui külas käivad pisikeste kätega pisikesed pärlihuvilised, võib ikka juhtuda, et pisikesed käed ei jaksa suurt pärlikarpi käes hoida ja suur hulk pisikesi pärleid suure rõõmuga mööda tuba laiali veereb. eile just nii juhtus.

natuke suuremad pisikesed pärlid nokkisime põrandalt kokku, aga eriti pisikesed seemnehelmed peitsid end vaibakarvade sisse ära ja neid oli sealt päris raske kätte saada. õnneks oli Laura just hiljuti telekast näinud tarka nippi ja seda mullegi õpetanud.

trikk seisneb selles, et pärlite kokkuimemiseks tuleb tolmuimeja toru otsa asetada õhuke sokk, mis kogub pärlikesed enda sisse ja ei lase neil mööda toru alla tolmukotti vurada. selline sokitrikk. proovisin järgi - toimib!



loodan, et järgmises saates õpetatakse, kuidas eraldada helmeid tolmust, mille sokk ka väga hästi kokku korjas. kui see vinge tolmuimeja, mida mulle tutvustamas käidi, oskaks seda teha, siis ma isegi kaaluks korraks selle ostmist. teate ikka ju neid maailma parimaid, super tehnoloogiaga, pardakompuutriga tolmuimejaid (vabandust, kodupuhastussüsteeme), mis on ainus võimalus meid kõiki astmast päästa (sest tolmulestad söövad meie konservantidest läbi imbunud nahka ja nende tekitatud tolm on meile kahjulik ja meil kõigil on varsti astma)? soodushind, ainult 21 000. aga ma kahtlustan, et tal puudub pärlite tolmust eraldamise funktsiooni. nii et ainus võimalus on enne külaliste tulekut tolm põrandalt kokku imeda. see oleks vist lausa viisakas. noh, niivõrd kui see mu tavalise pardakompuutrita tolmuimejaga võimalik on.

pisikese inimese abil kokku miksitud pärlisegust sai käevõru. päris hea, et ma vahel püüdsin helmeid tooni järgi süstematiseerida, päris ilus segu sai. selliseid saaks sellest segust umbes 6-10 tükki veel. kes soovib?


3 kommentaari:

Helen ütles ...

Kuule, aga see superhüperkodupuhastussüsteem ei saanud siis ju väga efektiivne olla, kui su vaibas endiselt tolmu leidus, mis pärlitega seguneda sai? Ses mõttes, et see alles käis sul ju esitlemas seda värgeldust...


ja üleüldse, tuuni endale kommenteerimiseks see variant ka, kus ma kuhugi sisse ei pea olema logitud. böö.

MARRE ütles ...

ju tuli tolm põrandalt vaiba sisse. ega hüpersüsteemi tutvustav mees tervet korterit ära ei koristanud. kahjuks.

ma arvasin, et open id tähendab seda, et ei pea sisse logima. panen kohe anonymous võimaluse ka.

Anonüümne ütles ...

minuarust on käevõru väga kaunis :P

veel sarnasel teemal

Related Posts with Thumbnails