12. dets 2009

Õpituba

Meil Siretiga oli täna meie esimene õpituba! Jäime mõlemad üritusega väga rahule. Üle ootuste palju rahvast tuli kohale, napilt mahtusime raamatukogu ümarlauaga ruumi ära, aga õnneks vanarahvas teadis, millest rääkis, kui ühte ruumi heade lammaste mahutamisest rääkis. Meil muidugi ei olnud mingeid lambaid, olid hoopis andekad ja tõesti tublid tütarlapsed, kes kõik pidid ise välja mõtlema, milliseid ehteid nad teha tahavad.


DSC_8707


Et tegu oli päris algajatele mõeldud õpitoaga, alustasime pooletunnise loenguga, mille käigus Siret tutvustas kõiki tööriistu, töövahendeid, töövõtteid ja nippe, mis me kahe aasta jooksul iseendale tuttavaks oleme teinud. Kõik said samal ajal uudistada raamatuid, tööriistu, ehtejubinaid ja ehtenäidiseid.


Ja siis hakkaski nokitsemine.Väänati traati, põimiti mustreid, katsetati paeltega ja kettidega, aeti pärleid traadi ja tamiili otsa. Kõik tegid täiesti erinevaid ehteid ja valmis terve posu imeilusaid ja värvilisi käevõrusid, kõrvarõngaid ja kaelakeesid. Püüdsin kõik pildile jäädvustada, aga juba tean, et siginas-saginas jäi mitu ilusat asjakest kahjuks pildistamata. Allpool mõned valminud tööd. Kõiki pilte saab näha fotoalbumist.


DSC_8723DSC_8754  DSC_8710DSC_8742    DSC_8752  DSC_8732 DSC_8730DSC_8747DSC_8744DSC_8738DSC_8712DSC_8727

 


Suur aitähh kõigile osalistele ja suur aitähh raamatukogu inimestele, et nad meile oma hubast ruumi kasutada lubasid. Meil Siretiga oli väga tore teiega ja tõesti on rõõm näha ka rõõmu teiste silmis, kui midagi ilusat valmis saab. Loodetavasti nakatasime teid pärlipisikuga ja kohtume varsti jälle!

1 kommentaar:

Külli ütles ...

ohoo, väga erinevaid asju jõudsite õpetada, nagu näen seal mõned tuttavad näod ka askeldamas :)

Jõudu edaspidisteks õpitubadeks!

veel sarnasel teemal

Related Posts with Thumbnails