12. juuni 2008

Tsehhi ehtekunst

Prahas Karla sillal, mis on igavesti uhke ja suurejooneline sild, käib äri. käib kunstiäri, käib ehteäri. ja kõlab muusika. toredad moosekandid pesulaua, vispli ja ruuporiga :)



mis mulle muidugi eriti huvi pakkus on Tsehhide äärmiselt huvitav ja tore-lustakas ehtekunst. kasutavad nad seal miskit metalli, osad asjad on keraamilised. aga ega täpselt ei tea, sain ühe tädi käest pahandada, kui näppima kukkusin.


mina isiklikult olen uhke Tsehhide üle kogu nende suveniirimajanduse pärast. neil on õnnestunud turistipoed äärmiselt võluvate esemetega täita. eriti väärib muidugi esiletoomist nende kristall, millest kõikvõimalikke kasulikke ja vähemkasulikke asju tehakse, aga see pole muidugi kõik. ja matrjoškasid on vaid vähestes poodides ja isegi merevaigu toodang on neil uhkem ja ilusam kui meil.

pärlipoodidega hästi ei läinud - otsisin küll netist kõik aadressid üles ja puha, aga paraku ei mahtunud nende poodide otsimine ajakavasse ära. vedas, raha jäi alles.

1 kommentaar:

Katrin mdmB ütles ...

Oi kui põnev! Nii palju ilusaid värve! Kusjuures see näppimine on jah selline asi, et... Minul on ka, kui poes näen ehteid ja mõni huvitab, siis kohe võtan ja hakkan iga nurga alt vaatama :) et kuidas tehtud ja nii...

veel sarnasel teemal

Related Posts with Thumbnails