6. sept 2008

kodututel kassidel ja koertel külas

käisime töökaaslastega Virumaa kodutute loomade varjupaigas talgutel. suure südamega inimesed on Rakvere lähedal oma kodu taluõuele kodututele koertele ja kassidele ajutise kodu teinud ja me käisime neil abis, sest tööd on palju. värvisime kuute ja aiaposte, vedasime risuhunnikut laiali, et selle asemele saaks uued koerte boksid ehitada, et nad ei peaks ketis olema. värviülejäägid olid meil omal kaasas. vanu riideid viisime kasside pesade sisustamiseks.



eks natuke kõhe tunne oli minna, kodutus ju ikka kole nähtus. nii mõnigi kartis, et süda läheb haledaks ja tagasi tuleb koos kassi ja koeraga minna. aga kujutlus rääbakatest kurjadest või just vastupidi alandlikest ja argadest loomadest, kellele liiga on tehtud, osutus täitsa valeks. koerad olid tõesti ilusad, terved, rõõmsad ja väga sõbralikud.


eks osad olid muidugi seal terveks ravitud ja normaalkaaluliseks toidetud. kuulsime ikka lugusid luukereks nälginud loomadest ja muudest õudustest ka. hirmus ikka, kuidas inimesed oma lemmikud hülgavad või veel hullem, kui neid piinavad. nagu Liis varjupaigast ütles - sageli on varjupaiga koerte elu palju parem kui kodus elavatel koeradel. nojah, koeraelu.

hea uudisena üllatas mind, et loomad on varjupaigas keskmiselt vaid paar kuud enne kui uue kodu leiavad. umbes pooled küll Soomes. soomlased aitavad ka annetustega palju. mõned sõidavad suure veoautotäie koerte-kasside kuivtoiduga Soomest spetsiaalselt kohale, et siinseid asukaid aidata.



aga ei pea muidugi nii suurelt aitama. siit http://www.varjupaik.ee saab lugeda mitme varjupaiga ja ka toetamise-aitamise viiside kohta. varjupaigad toimivad ju suuresti vabatahtlike abil ja rahadega. näiteks haigetena varjupaika jõudnud loomade ravimise rahastamiseks toimuvad korjandused. mõnikord maksab ühe looma ravi tuhandeid. kõik loomad vaktsineeritakse , vajadusel ka steriliseeritakse enne kui nad uute omanike kätte antakse.


praegu varjupaigas olevaid loomi näeb siit - kui on soovi omale koer või kass võtta.

1 kommentaar:

Minni ütles ...

Väga tubli ja eeskujulik ettevõtmine oli teil. Head inimesed pole veel otsa lõppend õnneks :)

veel sarnasel teemal

Related Posts with Thumbnails