22. veebr 2009

Kreativ Blogger award

 

Kõrvad liiguvad heast meelest tunnustuse üle. Mariano ehk Bastiano, kes teeb taaskasutatud materjalidest väga stiilseid ja lahedaid märkmikke, pidas mu blogi Kreativ Bloggeri auhinna vääriliseks. Aitähh!

Auhinnatud blogiomanikud peavad kirjutama, mis neid inspireerib. Hea, et küsisite, peangi nüüd enda jaoks ka selle välja mõtlema. Ja see pole sugugi lihtne – ehete valmimine ei ole üleliia mõttestatud ja ratsionaalne tegevus.

1. Värvid. Ma armastan värve ja värvikombinatsioone. Mu ehted on küll üsnagi monokromaatilised ja igal ehtel on üks oma värv, aga neil peab olema värvi! See materjalide ehk helmeste ja polümersavi värv on üheks peamiseks ehte omaduseks, alguspunktiks ning mõtete-fantaasia käimalükkajaks. Kõigepealt on pärl, siis tuleb idee. Mitte vastupidi. Minu jaoks võõrastest-harjumatutest värvidest on raske ehteid teha.

2. Uued tehnikad. Mulle meeldib välja mõelda uusi disaine ja materjalide kasutusviise. Satun vaimustusse ka erinevatest töövõtetest ja tehnikatest, mis alati ei ole just ehete tegemiseks mõeldud. Kangad, pitsid, paelad, heegeldused, tikkimine. Tahakski rohkemat õppida, rohkem katsetada.

3. Teiste looming innustab ja avardab, näitab võimalusi ja nende piiramatust. Plagieerida siiski ei taha, ei oskagi. Jäljendamine või õpetuste järgimine ei ole minu jaoks. Ehted elavad oma elu ja tekivad samm-sammult. Tean harva ette, mis välja tuleb :)

Paistab, et teen ehteid ehete pärast, nende värvi, vormi ja ilu pärast. Ei püüa midagi kujutada, öelda ega näidata. Aga kust tulevad motiivid, värvid ja kujundid – seda ma ei tea.

Minu poolt lähevad auhinnad nendele inimestele:

Helenile annaks ka, aga ta juba sai :)

2 kommentaari:

X by Leina Neima ütles ...

:)Alati on põnev kaasvõitlejate mõtteisse piiluda - mõnus lugemine.

Ja tänud uhke tiitliga pärjamast! Püüan kindlasti lähipäevil mõtiskleda isikliku inpiratsiooni-müsteeriumi üle.

Anna- Helena Saarso ütles ...

Suur tänu, püüan ka sellele mõelda ja varsti vastava postituse teha.

veel sarnasel teemal

Related Posts with Thumbnails