29. nov 2007

sees ja väljas

Kindlasti mõtlete juba ammu, et pole midagi mu maitsetaimede kasvandusest kuulda olnud. Sellest lubatud lopsakast dzunglist mu aknalaual. Nojah, ma ootasin, et nendest kribudest taimehakatistest päris taimed kasvaksid, et siis neid uhkusega demonstreerida. Aga suht tulutult. Vaadake, millised rääbakad!



Ilmselt on nad liiga tihedalt külvatud ja ilmselt on päikesevalgust vähe ja ega me siin neid muu hea ja paremaga ka hellitanud just pole. Sest teatavasti ei tule ju üks meesterahvas iseseisvalt selle peale, et võiks lilli ja muid sarnaseid olevusi kasta kuni naisterahvad, kes muidu seda teevad, reisil on.

Vabandan nüüd kõigi meesolevuste ees, kelle suhtes mu üldistus ülekohtune on. Aga ma isiklikult ei usu, et selliseid mehi, kes seda taipaks, olemas on. Nagu ka selliseid, kes märkaks wc potti või aknaid pesta või nõudepesulappi vahetada kui see erakordselt rõvedaks on muutunud. Aga, palun, lükake mu veendumused ümber. Näidake näpuga, kui mõnd sellist teate! Sest mulle tundub, et mulle kui feministiks tembeldatule, ei kõlba siukest juttu ajada ja sellistes asjades veendunud olla.

Aga vaadakem asja helgemat külge (loe: foto ülemist poolt) - LUMI! Kui ma sügise saabudes märkasin, et kui puud lehed maha viskavad ja alasti jäävad, siis muutub ka kogu linn justnagu alastiolevaks. Kõik krohvipraod, mahakulunud ja luitunud värv, kõik viltused aiad, kõik prügi täis muruplatsid, kõik suuri varandusi peitvad tagahoovid ... kõik, mis enne lillekeste ja muru ja umbrohu ja puudega dekoreeritud ja varjatud, tuli nähtavale. Midagi ei anna enam roheluse varju peita. Linn nägi välja nagu mööblist ja kardinatest ja nipsasjakestest tühjakstassitud korter, kus mõnda aega sees elatud ja remondist juba aastaid möödas.

Aga täna oli linn jälle riides. Ilusas valges. Dekoreeritud. Peidus.

6 kommentaari:

Siret ütles ...

Ei, mina küll ühtegi sellist meest ei tea,kes selliseid asju omal algatusel teha taipaks :).

Taimed on sul välja veninud. Ja see on praeguste valgustingimuste juures muide üsna loogiline. Kui neil taimedel pole mingit konkreetset külviaega, siis soovitan sul jaanuaris üks sats uuesti külvata. Lambi võid ka neile panna muidugi. Ja muideks mis puutub liiga tihedalt külvamisse -- siis kas neid pole siis võimalik nüüd juba ümber istutada? Mõnele võiks prooviks oma isiklikku potti pakkuda näiteks või midagi... Aga ma selle pildi põhjal ikka pakuks, et valguse puudumine on põhiprobleem. Aga see ei tähenda, et kõik veel kanudnud oleks... Minuarust on taimedel täiesti fenomenaalne tung kasvada. Isegi siis, kui sa neid just ära ei hellita. Ja eks varsti hakkab ju jälle valgemaks ka minema :D

Anonüümne ütles ...

Minu meesolevus (see vanem) kastab lilli ja peseb aknaid. No mitte iga päev, aga nende tegevuste totaalset ignoreerimist talle küll ette heita ei saa. Aga no kus siis mul kui kraadiga feministil teisiti olla saakski :P.


Helen

MARRE ütles ...

eiei, sa ei veena mind, helen :)

ja taimede osas on sul, siret, ilmselt õigus. eks ma proovin ümberistutamise trikki. kui viitsin. :)

Siret ütles ...

Aga ma pidin õigluse mõttes küsima oma teiselt poolelt, et kas ta vahest lilli ka kastab? Ja ta ütles, et ta võib ju nüüd kasta, kui vaja on. Ja, et kui tal omal olid lilled siis ta kastis neid küll... Ma arvan, et me ise teeme neist sellised, kes ei taipa lilli kasta :D

MARRE ütles ...

mismoodi me ise teeme :) et kastame ise liiga usinasti?

Siret ütles ...

Ei. Aga me üldjuhul haarame vist ise ohjad majapidamises enda kätte ja ütleme alati kui on vaja midagi teha... Siis pole neil omal vaja mõelda lihtsalt ja ei tulegi sellise asja peale :)

veel sarnasel teemal

Related Posts with Thumbnails