9. juuli 2008

töötuba

kui mu elu oleks õudusfilm, siis poleks kahtlust, kuidas film lõppeks. loomulikult võtaksid pärlid-traadid-paelad-savid mu kodu üle võimust ja ma upuks pärlite alla ära. ma juba kuulen, kuidas nad mulle kähedal õõnsal häälel sosistavad : "feed me! feed me!". sest nad tahavad paljuneda.

tegelikult tahan näidata teile, milline on ühe helmemaniaki ja traadihullu kodune laud. saladuskatte all ütlen, et mul on teine laud veel ja hetkel on see ka traatide, pärlite ja juba valmis ehetega kaetud. diivan ka.



alustame alt vasakult - vaade kogu lauale. (no tegelikult on pisike nurk reserveeritud veel arvutile ja mõnele paberile-dokumendile, aga üldiselt jääb see tööala aina väiksemaks.) kõik on segamini ja täis traate, pärleid, tööriistu, värve ja mingit mõistatuslikku sodi. teekann poseerib kõrvakate pildistamiseks ja statiiv on ka reageerimisvalmis. turgutuseks tassid kohvi ja veega, aknalaual mu mannetu maitseainekasvatus ja palm. aga palm ei ole söögiks. südamekujulises küpsetusvormis küpsevad tavaliselt saviripatsid.

pilt ülal paremal on lähem vaade sündmuspaigale. suur pärliriiul, selle kõrval pintslid, värvid ja kast polümersaviga. tühjad pudelid teisel pool riiulit on savi rullimiseks.

ülejäänud kaks pilti on taldrikutest, kuhu maanduvad põrandalt ja mujalt leitud kodutud pärlid ja traadijupid, poolikud ja katkised ja nässu läinud asjad. ühe neist taldrikutest tegin ükskord peaaegu tühjaks ja leidsin kõigi pärlite kodud üles. aga see on tõesti suur töö, sest nagu näha, on mul pärleid 6 karbitäit + üks paljude sahtlikestega riiulike. ja sealt iga pärlikese jaoks õige kott leida on päris raske. vahel on seal süsteem - värvipõhine. aga süsteemi hoidmine nõuab palju kannatust ja tähelepanu. tavapäraselt rändavad pärlikotid pärast kasutust juhuslikku kohta. tegelikult on ehete tegemine päris kurnav tegevus, mis samas on nii kütkestav, et seda ei raatsi enne pooleli jätta, kui kogu jaks on otsas. ja nii need pärlid jäävadki sorteerimata.

taldrikute piltidelt võib leida veel põnevaid asjakesi. näiteks pea alaspidi oleva klaasist keemikulehtri, Euroopa Struktuurifondide piparmündikommide karbi, wigjigi traadiväänamise aluse ja suure kollase nööbi.

aga nii sassis on kõik sellepärast, et laadapaanikas ei ole mahti koristada. vaja ehteid teha.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ma tahaks mainida, et minu puhul pole see ainult töölaud (mida mul ju polegi rangelt võttes), mis segamini on... :-O Just tegin suure pingutuse ja pesin nõud ära :D

Egert ütles ...

Nu see on ju täiesti normaalne laud. Minu laual on vaba ruumi kuskil..parimal juhul ühe A4 paberi jagu arvuti ja laua ääre vahel. Igast träni peab ikka laual olema. Kunagi (ma mäletan seda aega veel :P) on see ka puhas olnud...peaaegu...mõned asjad ei kao kunagi. :)

Anonüümne ütles ...

Kuhu laadale minek? Äkki satud ka Tartu omale?

MARRE ütles ...

ma tänan lohutamise eest, Siret ja Egert :) aga Siret, ma pole ülejäänud korterist lihtsalt seepärast rääkinud, et mul siin peaks ehteblogi olema ja mustad nõud ei puutu asjasse :P

Piret, Tartu laada all pead silmas Hansalaata? sinna tulen kindlasti uudistama. kas ka müüma julgeme, sõltub ... kuidas nüüd laadal läheb :)

Anonüümne ütles ...

vot millise eluka ma olen loonud :P

Kadri ütles ...

Sul on vähemalt normaalne laud olemas. Mul vaid miski iidamas- aadamast pisike kolmnurkne "kohvilaud" (läpakast jääb servast nii umbes 15 cm vaba ruumi :P) ja kõik oma fimotamised- helmendamised pean siin ära tegema. :P
Laki juu :D

MARRE ütles ...

helen, kas sa eluka all pead silmas aina kasvavat pärlisegaduselooma või mind? :)

kadri, ma ise tegin laua :) kõigub nii mis hirmus, aga vähemalt on ta suuur.

Siret ütles ...

aga miks me ikkagi diivanilaua peal teeme ehteid tavaliselt, kui koos teeme :-O?

MARRE ütles ...

sest teine laud on asju täis ja sinna ei mahu? ma tegelt arvan, et me kolmekesi lihtsalt ei mahu sinna äärde ka kui igaüks seda erinevas suunas raputame, siis läheb ka raskeks :)

veel sarnasel teemal

Related Posts with Thumbnails