7. okt 2007

Ootuse aeg

Muigasin, kui mõni aeg tagasi Helmehaldja päevikust lugesin murelikku sissekannet, mis algas selliselt: "Hea lugeja! Tunnen muret Sinu tervise pärast - kuna oled tulnud seda kirja lugema, on selge, et ka Sina oled nakatunud pärlitest meisterdamise haigusesse". Enam ei muiga. Hoopis värisen ootusärevusest. Ootan kuna mulle järjekordne tellimuspakk pärlite ja traadi ja uute tangide ja FIMOga (pärlimeisterdamise savi) kohale jõuab. Tegelikult on kohe kaks erinevat pakki tulemas kahest erinevast poest ja ma veel püüan vastu panna soovile kolmandassegi tellimus sisse anda. Lisaks Helmehaldjale saab kraami veel siit ja siit.

Alguses ei tea ju, milliseid jubinakesi kõiki tarvis on, et ühte või teistsugust keed teha saaks. Kogu aeg on midagi puudu. Praegu näiteks ootab see kaelakee pildil, et tuleks kohale mingisugune jubin, mida saaks paela otsa panna, et see ei hargneks. Ja noh, tegelikult oleks vaja traadi painutamiseks teistsuguseid tange, kui mul on, ja helmespõiminguks, mille erinevaid tehnikaid ma eile õppisin, on vaja pikemat helmenõela ja mis kõik veel :)

Oiiii, ja mida kõike FIMOst teha saab! Vaadake siia näiteks. Ma ei jõua ära oodata, et saaks ise pärleid voolida ja neid siis ahjus küpsetada.

Ühesõnaga, täielik maania ja hullus.

Mis on saanud varasematest hullustest? Sport ja fotod meenuvad kohe, eksole. Spordiga sõlmitud värske ja habras, kuid see-eest siiras ja soe sõprus on kahjuks praegu paremate aegade ootel ja loodab arstidele, kes ehk peagi kurja juure minust üles leiavad ja välja juurivad, et ma saaks jälle tõusta ja särada ja bailatino trenni jätkata. Jooksuaeg jääb ilmselt kevadet ja ratas porikaid ootama.

Fotorindelt on aga väga edevad uudised - mind on palutud pulma ametlikuks fotograafiks :) Jipiii! Milline au! Eks mulle on ju ennegi öeldud, et mu pildid on ilusad ja huvitavad, aga mu (ülearenenud?) enesekriitika ei ole lasknud mul neid heasid sõnasid üleliia tõsiselt võtta. Mitte, et ma teid ei usuks, mu kallid sõbrad, aga ma ju olen ikka täiesti algaja. Aga kui öeldakse, et nad ei taha igavaid pulmafotosid ja sellepärast mind paluvad, siis see tõstab kohe eriliselt kõrvust. Ega nüüd polegi muud kui kevadeks lisaks majade pildistamisele õppida ka inimesi pildistama. Ma ei usu, et nad nõustuvad sellega, kui kõik sellised kunstpildid tulevad:
















Ja loomulikult tuleb hakata mõtlema, milliseid ehteid pruudile pulmakingiks meisterdada. Ja siis vut vut vut Prahasse pulma! Ootan juba põnevusega.

2 kommentaari:

Siret ütles ...

Kui lähed Prahhasse siis varu kindlasti aega ja ressursse pärlipoode külastada. Tšehhist nimelt tulevad paljud imelised pärlid, millest siin Tartus tiimareid ja abhakane külastades undki näha ei oska...

Aga pildistamise koha pealt hoian pöialt :). Küllap sa teed hästi. Flikkeris surfaes leiad kindlasti häid ideid. Kui tahad eriti hästi teha ja ei karda õppides kriitikat siis soovitan mõnd kriitilist gruppi sulle. Aga eks su omad klemmid seal kah vast oskavad nõu anda ja kritiseerida, kui seda otse küsida julged :). Portree pildistamine nimelt on kunst omaette ja inimesed on ju ikka nii küürakad lääbakad loomulikult seistes, et selliseid pilte nad endst reeglina ei taha ise kah :P

MARRE ütles ...

Ojaaa, tsehhi pärlid! Hea et meelde tuletasid. Ma küsin kohe oma tsehhi kursaõe käest nõu, et kust neid otsida :)

Ja kriitilist gruppi tahaks küll. ma neid sugugi ei salli, milles iga pildi all "wonderful!" ja "great!" ohhetatakse. Aga mis klemmid? :)

Portree pildistamine on keeruline jah. päris hirmus ikka :) Pärast polegi teistel korralikke pilte oma kõige olulisemast päevast...

veel sarnasel teemal

Related Posts with Thumbnails